Καλωσόρισμα




Προς υποψήφιους συνομιλητές των εκπαιδευτικών ασπαλάθων

Αθεράπευτα ελεύθεροι,

Επίμονοι υποστηρικτές του δημόσιου αγαθού της παιδείας ως δικαιώματος και ως χώρου δια-μόρφωσης του πολιτευόμενου πολίτη,

Αμετανόητα διαμαρτυρόμενοι για τα κακώς έχοντα στο δημόσιο βίο,

Εραστές του λόγου σε όλες τις διαστάσεις και τις προεκτάσεις της έννοιας,

Συνειδητά αποκλίνοντες ως μη υπάκουοι υπήκοοι των προκαθορισμένων προτύπων αγορασμένης "ευτυχίας",

Απολαμβάνοντες ώρες μοναχικής ενδοσκόπησης αλλά και κοινωνοί γενναιόδωροι όσων συν-κινούν τις ψυχές και διανοίγουν ποικίλες οδούς προς την κάθαρση,

Μοιραστείτε διαδικτυακά καταθέσεις ειλικρινούς στοχασμού σ'αυτά που σταδιακά θα ξετυλιχθούν στον ιστοχώρο αυτό.

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Και για να μην χανόμαστε...

Στη Λεμεσό, τα βράδια του Ιούλη κυλούν κυρίως με μουσική αλλά και με κινηματογράφο στην Πλατεία Ηρώων. Μη χάσετε τις εκδηλώσεις του έθνικ φέστιβαλ, σε Λεμεσό και Λευκωσία, ανοικτές για το κοινό, που διοργανώνονται από το θέατρο ΡΙΑΛΤΟ.

Οι εκδηλώσεις του έθνικ φέστιβαλ πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ, το Δήμο Λευκωσίας και το Υπουργείο Παιδείας.

Ιούλιος στη Λεμεσό
Το πρόγραμμα στη Λεμεσό ανοίγει στις 5 Ιουλίου με το Israel Ethnic Ensemble και διαρκεί όλο το μήνα Ιούλιο. Εννέα συνολικά μουσικές παραστάσεις στην Πλατεία και  δύο προβολές ντοκιμαντέρ στο Ζάππειο, το Φοιτητικό Καφενείο της Πλατείας.  Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν.
Ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες του προγράμματος από την ιστοσελίδα του ΡΙΑΛΤΟ και ... ραντεβού στην Πλατεία την ερχόμενη  Δευτέρα, για μουσική, μπυρίτσα και όλα τα συναφή.

Για τους λάτρεις του θεάτρου, το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που λαμβάνει χώρα στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου (και όχι μόνο - αλλά, πώς να το κάνουμε, αυτός είναι ο καλύτερος χώρος για αρχαίο θέατρο) περιλαμβάνει και φέτος σημαντικές παραστάσεις, με το θέατρο του Κάρολου Κουν, το Εθνικό της Ελλάδας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, το ΘΟΚ, αλλά και μη ελληνόφωνα σχήματα που τολμούν να δοκιμαστούν με το ανέβασμα αρχαίας τραγωδίας ή κωμωδίας. Ενδιαφέρουσα η ενημέρωση στο σημερινό φύλλο της Καθημερινής (2 Ιουλίου) που εντόπισα για τους αναγνώστες του ιστολογίου αυτού. Ραντεβού, λοιπόν, κι εκεί τα βράδια του Ιούλη, να ανηφορίσουμε παρέα προς το αρχαίο θέατρο.
Και μην ξεχάσετε: χαμηλά παπούτσια χωρίς τακούνια

Επισκεφθείτε ακόμη την έκθεση "το Σώμα - ιστορίες και αναπαραστάσεις" στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη στη Λεμεσό, με έργα σύγχρονων Κύπριων Καλλιτεχνών.
Στη συνέχεια, ραντεβού για φραπέ κτλ. κτλ. στο μεσαιωνικό κάστρο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια που αφορούν τα θέματα που αναρτώνται είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον παραμένουν σε πλαίσιο σεβασμού και νομιμότητας. Ευπρόσδεκτες είναι όλες οι απόψεις, οι διαφωνίες, ο αντίλογος και η κριτική απέναντι στα γραφόμενα. Δεν επιτρέπονται σχόλια που περιέχουν στοιχεία λιβέλλου, ρατσιστικά, υβριστικά ή προσβλητικά για οποιονδήποτε και για οποιοδήποτε στοιχείο του οικοσυστήματος. Ο συγγραφέας αυτού του ιστολογίου διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει οποιοδήποτε σχόλιο δε σέβεται την πιο πάνω αρχή.