Καλωσόρισμα
Προς υποψήφιους συνομιλητές των εκπαιδευτικών ασπαλάθων

Αθεράπευτα ελεύθεροι,

Επίμονοι υποστηρικτές του δημόσιου αγαθού της παιδείας ως δικαιώματος και ως χώρου δια-μόρφωσης του πολιτευόμενου πολίτη,

Αμετανόητα διαμαρτυρόμενοι για τα κακώς έχοντα στο δημόσιο βίο,

Εραστές του λόγου σε όλες τις διαστάσεις και τις προεκτάσεις της έννοιας,

Συνειδητά αποκλίνοντες ως μη υπάκουοι υπήκοοι των προκαθορισμένων προτύπων αγορασμένης "ευτυχίας",

Απολαμβάνοντες ώρες μοναχικής ενδοσκόπησης αλλά και κοινωνοί γενναιόδωροι όσων συν-κινούν τις ψυχές και διανοίγουν ποικίλες οδούς προς την κάθαρση,

Μοιραστείτε διαδικτυακά καταθέσεις ειλικρινούς στοχασμού σ'αυτά που σταδιακά θα ξετυλιχθούν στον ιστοχώρο αυτό.

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

Για το Γιώργη που μας έφυγε τόσο νωρίς...

... και που άφησε μια γλυκιά γελαστή ανάσα από όπου πέρασε, από όπου πρόλαβε να περάσει στα δεκάξι χρόνια της ζωής του.
Για το Γιώργη - τον Αρχιμήδη όπως τον αποκαλούσε η παρέα του εδώ στη μικρή δεύτερη του πατρίδα - που δεν πρόλαβε να μεγαλώσει κι όμως ήταν τόσο μεγάλος. Που μας έφυγε πριν δυο χρόνια, κι από τότε ο Ιούλης αποπνέει θλίψη, κι από τότε ο Ιούλης γεμίζει με το τραγούδι της Δροσούλας.
Για την Αβγούλα - μάνα, μάνα όλων και πριν και μετά...
Για τους φίλους του που τον έκλαψαν και τον θυμούνται, για όλα τα παιδιά που σαν το Γιώργη ψάχνονται, βασανίζουν την ψυχή τους με αναπάντητα ερωτήματα, αναζητούν δρόμους αλλιώτικους, παγιδεύονται μες στον εαυτό τους, μάχονται τις ανασφάλειες και τους φόβους, και μας χαρίζουν ελπίδα πως όσο υπάρχουν Γιώργηδες στον κόσμο, αξίζει να επιμένουμε.
Για την ψυχούλα του που μας έρχεται κάθε καλοκαίρι στην Κύπρο να δροσιστεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια που αφορούν τα θέματα που αναρτώνται είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον παραμένουν σε πλαίσιο σεβασμού και νομιμότητας. Ευπρόσδεκτες είναι όλες οι απόψεις, οι διαφωνίες, ο αντίλογος και η κριτική απέναντι στα γραφόμενα. Δεν επιτρέπονται σχόλια που περιέχουν στοιχεία λιβέλλου, ρατσιστικά, υβριστικά ή προσβλητικά για οποιονδήποτε και για οποιοδήποτε στοιχείο του οικοσυστήματος. Ο συγγραφέας αυτού του ιστολογίου διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει οποιοδήποτε σχόλιο δε σέβεται την πιο πάνω αρχή.