Καλωσόρισμα




Προς υποψήφιους συνομιλητές των εκπαιδευτικών ασπαλάθων

Αθεράπευτα ελεύθεροι,

Επίμονοι υποστηρικτές του δημόσιου αγαθού της παιδείας ως δικαιώματος και ως χώρου δια-μόρφωσης του πολιτευόμενου πολίτη,

Αμετανόητα διαμαρτυρόμενοι για τα κακώς έχοντα στο δημόσιο βίο,

Εραστές του λόγου σε όλες τις διαστάσεις και τις προεκτάσεις της έννοιας,

Συνειδητά αποκλίνοντες ως μη υπάκουοι υπήκοοι των προκαθορισμένων προτύπων αγορασμένης "ευτυχίας",

Απολαμβάνοντες ώρες μοναχικής ενδοσκόπησης αλλά και κοινωνοί γενναιόδωροι όσων συν-κινούν τις ψυχές και διανοίγουν ποικίλες οδούς προς την κάθαρση,

Μοιραστείτε διαδικτυακά καταθέσεις ειλικρινούς στοχασμού σ'αυτά που σταδιακά θα ξετυλιχθούν στον ιστοχώρο αυτό.

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Η Οδύσσεια ενός οικήματος

Ένα ενδιαφέρον ενημερωτικό - κριτικό κείμενο για το τι έγινε μέχρι στιγμής με το οίκημα της ΟΕΛΜΕΚ και την... "αποφασιστική" στάση που τηρεί η ηγεσία της οργάνωσης των εκπαιδευτικών επί του θέματος, γράφτηκε από το συνάδελφο, μέλος της Νέας Κίνησης Καθηγητών και μέλος του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ, Κυριάκο Κυριάκου. Το παραθέτω πιο κάτω αυτούσιο, έτσι για να αντιληφθούν κάποιοι γιατί η Νέα Κίνηση αποχώρησε σύσσωμη και διαμαρτυρόμενη κατά την τελευταία ΠΣΓΑ (του Ιούνη) και αιτούμενη να καταγραφεί στα πρακτικά της Παγκύπριας ότι καταγγέλλουμε τις διαδικασίες που ακολουθεί η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ.




Η Οδύσσεια ενός οικήματος
του Κυριάκου Κυριάκου, μέλους του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ (Νέα Κίνηση Καθηγητών)


Αν κάποιος επισκεφθεί τα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ στη Λευκωσία, θα δει φωτογραφίες μιας μακέτας μεγαλοπρεπούς μεγάρου. Το μέγαρο αυτό ΘΑ στέγαζε την ΟΕΛΜΕΚ βάσει των σχεδίων που έγιναν πριν μια δεκαετία. Οι διαδικασίες εκπόνησης αυτού του μεγάρου στοίχισαν στον κλάδο αρκετές χιλιάδες ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος κατασκευής θα ήταν πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ.
Η τωρινή ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ όρισε ad hoc επιτροπή για να μελετήσει τις προοπτικές υλοποίησης αυτού του έργου. Το συμπέρασμα ήταν ότι αυτό το μέγαρο ήταν εκτός των οικονομικών δυνατοτήτων της οργάνωσης και έπρεπε να μελετηθούν άλλες  λύσεις, όπως η αγορά πολυκατοικίας.
Το ΚΔΣ ζήτησε προσφορές και κατέληξε ομόφωνα στην καταρχήν αγορά μιας συγκεκριμένης πολυκατοικίας. Παράλληλα η Γραμματεία παρουσίασε μελέτη από το ΣΤΕΛΜΕΚ για εξόφληση του κτιρίου.
Για την τελική έγκριση έγινε σύγκλιση 2 παγκύπριων Συνδιασκέψεων το μήνα Απρίλιο. Ζητήθηκαν κάποιες επιπλέον διευκρινίσεις από τον πωλητή, ενώ η πλειοψηφία της ΠΣΓΑ έδωσε οδηγία για αναζήτηση κατασκευής του αρχικού μεγάρου με πιο χαμηλό κόστος. Αυτό το τελευταίο ήταν το προμήνυμα ότι κάποιες Κινήσεις έβαζαν ακόμα μια φορά την  ‘όπισθεν’.
Πριν την τακτική ΠΣΓΑ του Ιουνίου, ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας δεσμεύτηκε να υλοποιήσει όλες τις απαιτήσεις της οργάνωσης, η Γραμματεία την τελευταία στιγμή παρουσίασε μια ‘φοβερή’ πρόταση του αρχιτέκτονα του αρχικού μεγάρου ότι θα έκανε νέα αρχιτεκτονικά σχέδια για κτίριο με κόστος μόνο 1,2 εκατομ. ευρώ.
Επειδή η παπανδρεική ρήση ότι  ‘…αν η Τουρκία μπει στο φρενοκομείο η Ελλάδα θα την ακολουθήσει αμέσως…’ είναι διαχρονική και εφαρμόσιμη, η ΑΛΛΑΓΗ υποστήριξε το σενάριο ανέγερσης νέου πιο οικονομικού οικήματος, η Προοδευτική και η ΔΗΚΙ την ακολούθησαν, ενώ η ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ αποχώρησε διαμαρτυρόμενη για την επιπολαιότητα για ακόμα μια φορά της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ.
Το πιο πάνω χρονικό καταγράφει τον ‘ενταφιασμό’ μιας προσπάθειας η ΟΕΛΜΕΚ να αποκτήσει μια αξιοπρεπή στέγη στα πλαίσια των οικονομικών της δυνατοτήτων και των δεδομένων της εποχής.
Για ακόμα μια φορά οι εγωισμοί, η καχυποψία, η ευθυνοφοβία και ο ψίθυρος επικράτησαν της λογικής!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια που αφορούν τα θέματα που αναρτώνται είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον παραμένουν σε πλαίσιο σεβασμού και νομιμότητας. Ευπρόσδεκτες είναι όλες οι απόψεις, οι διαφωνίες, ο αντίλογος και η κριτική απέναντι στα γραφόμενα. Δεν επιτρέπονται σχόλια που περιέχουν στοιχεία λιβέλλου, ρατσιστικά, υβριστικά ή προσβλητικά για οποιονδήποτε και για οποιοδήποτε στοιχείο του οικοσυστήματος. Ο συγγραφέας αυτού του ιστολογίου διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει οποιοδήποτε σχόλιο δε σέβεται την πιο πάνω αρχή.