Καλωσόρισμα
Προς υποψήφιους συνομιλητές των εκπαιδευτικών ασπαλάθων

Αθεράπευτα ελεύθεροι,

Επίμονοι υποστηρικτές του δημόσιου αγαθού της παιδείας ως δικαιώματος και ως χώρου δια-μόρφωσης του πολιτευόμενου πολίτη,

Αμετανόητα διαμαρτυρόμενοι για τα κακώς έχοντα στο δημόσιο βίο,

Εραστές του λόγου σε όλες τις διαστάσεις και τις προεκτάσεις της έννοιας,

Συνειδητά αποκλίνοντες ως μη υπάκουοι υπήκοοι των προκαθορισμένων προτύπων αγορασμένης "ευτυχίας",

Απολαμβάνοντες ώρες μοναχικής ενδοσκόπησης αλλά και κοινωνοί γενναιόδωροι όσων συν-κινούν τις ψυχές και διανοίγουν ποικίλες οδούς προς την κάθαρση,

Μοιραστείτε διαδικτυακά καταθέσεις ειλικρινούς στοχασμού σ'αυτά που σταδιακά θα ξετυλιχθούν στον ιστοχώρο αυτό.

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Και μετά τις εκλογές, τι;

Άλλοι θα γυρίσουν στα καθημερινά ξεχνώντας τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις, άλλοι θα βολευτούν στις θεσούλες (ελπίζω λίγοι) κι άλλοι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα κοινά, είτε έχουν εκλεγεί είτε όχι. Πάντως το κοινό μας ταξίδι προς την Ιθάκη μας έδωσε την ευκαιρία να μοιραστούμε σκέψεις, απόψεις, εισηγήσεις, και να αισθανθούμε λιγότερο μόνοι, όσοι “αθεράπευτα ρομαντικοί” πιστεύουμε ακόμη στα κοινά, κι έχουμε ακόμη οράματα για έναν καλύτερο κόσμο, αρχίζοντας από τη μικρή μας γειτονιά, την κοινότητα, την πόλη, τον τόπο μας.

Ελπίζω μόνο να μην ξεχαστούν οι υποσχέσεις για το ογκολογικό στη Λεμεσό, για μια ανθρώπινη πόλη, για ένα καλύτερο σχολείο για όλους.
Εύχομαι σε όλους τους συνυποψηφίους καλή επιτυχία.
Ευχαριστώ όλους όσοι με συνόδευσαν στο δικό μου ταξίδι της υποψηφιότητας για τις εκλογές, είτε με τιμήσουν με την ψήφο τους είτε όχι. Ελπίζω να συνεχίσουμε να συναντιόμαστε για τα της παιδείας και της πολιτείας στους Εκπαιδευτικούς Ασπαλάθους, όπου θα σας περιμένω για σχόλια σε αυτά που γράφω για τα της δημόσιας παιδείας και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια που αφορούν τα θέματα που αναρτώνται είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον παραμένουν σε πλαίσιο σεβασμού και νομιμότητας. Ευπρόσδεκτες είναι όλες οι απόψεις, οι διαφωνίες, ο αντίλογος και η κριτική απέναντι στα γραφόμενα. Δεν επιτρέπονται σχόλια που περιέχουν στοιχεία λιβέλλου, ρατσιστικά, υβριστικά ή προσβλητικά για οποιονδήποτε και για οποιοδήποτε στοιχείο του οικοσυστήματος. Ο συγγραφέας αυτού του ιστολογίου διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει οποιοδήποτε σχόλιο δε σέβεται την πιο πάνω αρχή.