Καλωσόρισμα
Προς υποψήφιους συνομιλητές των εκπαιδευτικών ασπαλάθων

Αθεράπευτα ελεύθεροι,

Επίμονοι υποστηρικτές του δημόσιου αγαθού της παιδείας ως δικαιώματος και ως χώρου δια-μόρφωσης του πολιτευόμενου πολίτη,

Αμετανόητα διαμαρτυρόμενοι για τα κακώς έχοντα στο δημόσιο βίο,

Εραστές του λόγου σε όλες τις διαστάσεις και τις προεκτάσεις της έννοιας,

Συνειδητά αποκλίνοντες ως μη υπάκουοι υπήκοοι των προκαθορισμένων προτύπων αγορασμένης "ευτυχίας",

Απολαμβάνοντες ώρες μοναχικής ενδοσκόπησης αλλά και κοινωνοί γενναιόδωροι όσων συν-κινούν τις ψυχές και διανοίγουν ποικίλες οδούς προς την κάθαρση,

Μοιραστείτε διαδικτυακά καταθέσεις ειλικρινούς στοχασμού σ'αυτά που σταδιακά θα ξετυλιχθούν στον ιστοχώρο αυτό.

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Η ψήφος είναι δημοκρατικό διακαίωμα και όχι υποχρέωση, γι αυτό δε χαρίζεται για διεκδίκηση άλλων συνδικαλιστικών αιτημάτων


Φίλες και φίλοι,

την Κυριακή στέλλουμε όλοι το μήνυμα πως οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, περιλαμβανομένης της Σχολικής Εφορείας δεν είναι προνόμιο λίγων αλλά δικαίωμα όλων. 
Εφαρμόζουμε στην πράξη το αίτημά μας για συμμετοχή στα κοινά μέσω αιρετών αντιπροσώπων που βρίσκονται ουσιαστικά και έμπρακτα ανάμεσά μας.
Δεν απεμπολούμε το ιερό δικαίωμά μας στην επιλογή των εκπροσώπων μας στα Συμβούλια που ασχολούνται με σοβαρά θέματα που αφορούν την πόλη μας, την κοινότητά μας, τα σχολεία των παιδιών μας.
Ως πολίτες αξιοποιούμε τους σταυρούς μας για την επιλογή Δημοτικών Συμβούλων και στο ξεχωριστό ψηφοδέλτιο που θα πάρουμε για την επιλογή Σχολικών Εφόρων.
Δεν είμαστε υπήκοοι που υπακούουν, αλλά πολίτες που αποφασίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια που αφορούν τα θέματα που αναρτώνται είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον παραμένουν σε πλαίσιο σεβασμού και νομιμότητας. Ευπρόσδεκτες είναι όλες οι απόψεις, οι διαφωνίες, ο αντίλογος και η κριτική απέναντι στα γραφόμενα. Δεν επιτρέπονται σχόλια που περιέχουν στοιχεία λιβέλλου, ρατσιστικά, υβριστικά ή προσβλητικά για οποιονδήποτε και για οποιοδήποτε στοιχείο του οικοσυστήματος. Ο συγγραφέας αυτού του ιστολογίου διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει οποιοδήποτε σχόλιο δε σέβεται την πιο πάνω αρχή.