Καλωσόρισμα
Προς υποψήφιους συνομιλητές των εκπαιδευτικών ασπαλάθων

Αθεράπευτα ελεύθεροι,

Επίμονοι υποστηρικτές του δημόσιου αγαθού της παιδείας ως δικαιώματος και ως χώρου δια-μόρφωσης του πολιτευόμενου πολίτη,

Αμετανόητα διαμαρτυρόμενοι για τα κακώς έχοντα στο δημόσιο βίο,

Εραστές του λόγου σε όλες τις διαστάσεις και τις προεκτάσεις της έννοιας,

Συνειδητά αποκλίνοντες ως μη υπάκουοι υπήκοοι των προκαθορισμένων προτύπων αγορασμένης "ευτυχίας",

Απολαμβάνοντες ώρες μοναχικής ενδοσκόπησης αλλά και κοινωνοί γενναιόδωροι όσων συν-κινούν τις ψυχές και διανοίγουν ποικίλες οδούς προς την κάθαρση,

Μοιραστείτε διαδικτυακά καταθέσεις ειλικρινούς στοχασμού σ'αυτά που σταδιακά θα ξετυλιχθούν στον ιστοχώρο αυτό.

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η αντίδραση για τα γαλλικά συνεχίζεται

Η αντίδραση για την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να υποβαθμίσει τα γαλλικά στη Μέση Εκπαίδευση συνεχίζεται. Σήμερα αρθρογράφησε για το θέμα ο δημοσιογράφος Σάββας Ιακωβίδης στην εφημερίδα "Σημερινή". Ευελπιστώ ότι οι δύο μέχρι στιγμής δημοσιεύσεις θα προκαλέσουν τον κοινωνικό διάλογο για το θέμα (όχι μόνο της γλωσσικής πολιτικής, αλλά και γενικότερα της σχέσης παιδείας - πολιτικής). Ίσως έτσι αντιληφθούν και κάποιοι πολιτικοί ότι δεν μπορούν να αποφασίζουν ερήμην μας χωρίς να υφίστανται την κριτική των ανθρώπων που αγωνιούν για τα του τόπου μας.
Σας καλώ να διαβάσετε το άρθρο του Σάββα Ιακωβίδη, ενός δημοσιογράφου που αντιλαμβάνεται ποιος είναι ο ρόλος του και αρθρογραφεί με παρρησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια που αφορούν τα θέματα που αναρτώνται είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον παραμένουν σε πλαίσιο σεβασμού και νομιμότητας. Ευπρόσδεκτες είναι όλες οι απόψεις, οι διαφωνίες, ο αντίλογος και η κριτική απέναντι στα γραφόμενα. Δεν επιτρέπονται σχόλια που περιέχουν στοιχεία λιβέλλου, ρατσιστικά, υβριστικά ή προσβλητικά για οποιονδήποτε και για οποιοδήποτε στοιχείο του οικοσυστήματος. Ο συγγραφέας αυτού του ιστολογίου διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει οποιοδήποτε σχόλιο δε σέβεται την πιο πάνω αρχή.