Καλωσόρισμα




Προς υποψήφιους συνομιλητές των εκπαιδευτικών ασπαλάθων

Αθεράπευτα ελεύθεροι,

Επίμονοι υποστηρικτές του δημόσιου αγαθού της παιδείας ως δικαιώματος και ως χώρου δια-μόρφωσης του πολιτευόμενου πολίτη,

Αμετανόητα διαμαρτυρόμενοι για τα κακώς έχοντα στο δημόσιο βίο,

Εραστές του λόγου σε όλες τις διαστάσεις και τις προεκτάσεις της έννοιας,

Συνειδητά αποκλίνοντες ως μη υπάκουοι υπήκοοι των προκαθορισμένων προτύπων αγορασμένης "ευτυχίας",

Απολαμβάνοντες ώρες μοναχικής ενδοσκόπησης αλλά και κοινωνοί γενναιόδωροι όσων συν-κινούν τις ψυχές και διανοίγουν ποικίλες οδούς προς την κάθαρση,

Μοιραστείτε διαδικτυακά καταθέσεις ειλικρινούς στοχασμού σ'αυτά που σταδιακά θα ξετυλιχθούν στον ιστοχώρο αυτό.

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Γιατί ακυρώθηκε η συναυλία της Yasmin Levy στο ΡΙΑΛΤΟ

Η εδώ και μήνες προγραμματισθείσα συναυλία της Yasmin Levy ακυρώθηκε με απόφαση της Διεύθυνσης του Θεάτρου ΡΙΑΛΤΟ, αφού διαπιστώθηκε ότι η καλλιτέχνις εμφανίστηκε πρόσφατα στην κατεχόμενη Σαλαμίνα, γεγονός για το οποίο δεν είχε πληροφορήσει το Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ. 
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση που εξέδωσε το Θέατρο, προς άρση οποιασδήποτε αμφιβολίας και παρεξήγησης για τις προθέσεις και τη στάση των ανθρώπων του Θεάτρου ΡΙΑΛΤΟ απέναντι σε καλλιτέχνες που εμφανίζονται στα κατεχόμενα.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΡΙΑΛΤΟ

Το Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ λειτουργεί εδώ και έντεκα χρόνια συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής του τόπου μας, ενώ το πολιτιστικό του έργο έχει - πιστεύουμε - αναγνωριστεί από την πολιτεία, φορείς, καλλιτέχνες και τις εκατοντάδες χιλιάδες θεατές του.

Η διοργάνωση της συναυλίας της Yasmin Levy ακολούθησε την εμφάνιση της στο καλοκαιρινό έθνικ φεστιβάλ του 2009 όπου σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, η δε σχετική συμφωνία υπογράφηκε μήνες πριν η καλλιτέχνις εμφανιστεί στην κατεχόμενη Σαλαμίνα.

Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι ο οργανισμός θέατρο ΡΙΑΛΤΟ δεν μπορεί να ελέγξει οποιονδήποτε καλλιτέχνη για τα σχέδια του στο μέλλον, ούτε να ζητά από αυτόν κατάλογο των εμφανίσεών του στο παρελθόν. Βεβαίως, έχουμε επανειλημμένα απορρίψει προτάσεις σημαντικών καλλιτεχνών που ήθελαν να συνδυάσουν εμφανίσεις στο ΡΙΑΛΤΟ με αντίστοιχες στην κατεχόμενη Κύπρο.

Παρά τις δυσκολίες που η απόφαση μας αυτή προκαλεί στους καλλιτέχνες και το κοινό που ήδη εξασφάλισε εισιτήρια για τη συναυλία, το Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ ανταποκρινόμενο στις ανησυχίες και ευαισθησίες πολιτών, ματαιώνει την προγραμματισμένη συναυλία στις 16 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια που αφορούν τα θέματα που αναρτώνται είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον παραμένουν σε πλαίσιο σεβασμού και νομιμότητας. Ευπρόσδεκτες είναι όλες οι απόψεις, οι διαφωνίες, ο αντίλογος και η κριτική απέναντι στα γραφόμενα. Δεν επιτρέπονται σχόλια που περιέχουν στοιχεία λιβέλλου, ρατσιστικά, υβριστικά ή προσβλητικά για οποιονδήποτε και για οποιοδήποτε στοιχείο του οικοσυστήματος. Ο συγγραφέας αυτού του ιστολογίου διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει οποιοδήποτε σχόλιο δε σέβεται την πιο πάνω αρχή.